26 januari 2015

4 days in London



'Hou 23 en 24 januari vrij en zorg dat je paspoort nog geldig is.' Het plan was 2 dagen Antwerpen, maar op een of andere mysterieuze vage manier zaten we vrijdagochtend 8 uur 'ineens' in het vliegtuig naar Stansted Airport. Niks voorbereid en niks gepland, alleen een vlucht heen en terug en 3 overnachtingen in het Royal National in Londen. Als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld, laat me je dan een tip geven: doe eens gek en ga naar Londen. Wat een stad.

8 uur precies vlogen we vanaf Eindhoven Airport. Uitdaging nummer 1: overleven. Aangezien geen van ons eerder had gevlogen en 2 van ons zich de weken ervoor buitengewoon hadden verdiept in afleveringen van Air Crash Investigation waren we ervan overtuigd dat dat gewiebel van de vleugels betekende dat ze zouden afbreken, dat turbulentie niks anders kon betekenen dan een onvermijdelijke crash en dat de snelheid waarmee we op de landingsbaan terecht kwamen toch écht veel te hoog was. 

Na ons uiteindelijk gerealiseerd te hebben dat we nog leefden wachtte daar uitdaging nummer 2: de douane. Hele vriendelijke, gastvrije en spontane mensen die je anderhalf uur laten wachten om je vervolgens te vertellen dat de fotograaf die verantwoordelijk is voor het maken van de paspoortfoto niet goed snik is omdat de foto er afschuwelijk uitziet. Dank daarvoor!

'Hebben ze hier WiFi?'
Het antwoord is nee. In Londen hebben ze geen WiFi. Zelfs als ze zeggen van wel is er geen WiFi. In Londen hebben ze het 'je-krijgt-alleen-WiFi-als-je-een-oneindige-vragenlijst-invult-en-een-account-aanmaakt' principe. En als je dan uiteindelijk denkt een account te hebben aangemaakt voldoe je niet aan de eisen en wordt je niet verbonden. Vermoedelijk gebruiken Londenaren dit als bezigheidstherapie. Dus mijn advies: laat je telefoon in je zak, denk even niet aan whatsapp of facebook en geniet van wat je om je heen ziet.

'Please stand on the right.'
Terwijl in heel Engeland en Londen het verkeer aan de linkerkant van de weg rijdt/staat/fietst/loopt/, wordt op de roltrappen van de underground nadrukkelijk gevraagd om aan de rechterkant van de roltrap te gaan staan. Gelukkig snappen de Londenaren dat dit verwarrend is voor toeristen en duwen ze je nooit aan de kant als je per ongeluk aan de verkeerde kant staat.

The Underground.
De beste manier om Londen te verkennen is met de metro. Wij snapten het metrosysteem en dat zegt waarschijnlijk genoeg over de moeilijkheidsgraad van dit systeem. Is iets niet duidelijk dan staan er overal vriendelijke underground-medewerkers die niet te beroerd zijn om je te helpen. Fantastische service. Daarnaast is de underground een goede manier om je medemens te leren kennen. Twee uur vaststaan op de Piccadilly-line in een bomvolle metro vanwege een storing schept toch een band met je lotgenoten.

Rode dubbeldekkers.
Vermijd ze, ze zijn levensgevaarlijk. Evenals de chauffeurs. Ze rijden als gekken en houden wedstrijdjes bumperkleven onderling (ze hebben geen bumper, maar ruitkleven klinkt raar), en zelfs voor hen is het af en toe niet duidelijk aan welke kant van de weg ze moeten rijden, wat vreemde en gevaarlijke situaties kan veroorzaken.

Rode telefooncellen.
Toeristen die Londen bezoeken hebben de vreemde behoefte om te poseren met een rode telefooncel. Dit wordt door de meerderheid normaal gevonden. De telefooncellen worden niet gebruikt voor hun oorspronkelijke doel; wil je toch gebruik maken van een telefooncel, kies dan een zwarte uit. Daarmee wordt niet geposeerd.

Harrods.
Harrods is het mooiste en meest chique warenhuis dat ik ooit heb gezien, zowel vanbinnen als vanbuiten. Zo groot dat je aan een paar uurtjes niet genoeg hebt. Ontzettend leuk om een middagje doorheen te lopen! De prijzen zijn er wel wat aan de hoge kant, dus wil je chique winkelen en heb je zin om 1775,00 pond uit te geven aan een wit jurkje dat je oma zo na kan breien, dan moet je echt naar Harrods gaan!

De London Eye staat schuin.
Schrik niet, dit hoort. Wij waren ook verbaasd, maar ook dit hebben we overleefd. Het uitzicht is trouwens absoluut de moeite waard. Ik weet niet zeker of dit ook wetenschappelijk bewezen is, maar het zou zomaar kunnen dat je je even heel gelukkig voelt als je zo over prachtig Londen heen kijkt.

Londen is fantastisch. De sfeer is goed en naast alle welbekende bezienswaardigheden is het een perfecte stad om 's avonds doelloos rond te struinen, zijstraten van grote bekende pleinen en plaatsen in te duiken voor de leukste pubs en café's, en gewoon eens goed om je heen te kijken. Ik heb nog duizend en één tips maar omdat deze post al aardig lang wordt zou ik zeggen: pak je koffers, ga naar Londen en ontdek het zelf!

2 opmerkingen:

  1. Een zeer vermakelijk verhaal over hoe jij Londen hebt ervaren. Geweldig geschreven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ongelooflijk, maar waar God is altijd geweldig. Na een aantal afwijzingen van mijn aanvraag door de bank, kreeg ik een lening door een zeer vriendelijke

    dame.

    Voor meer informatie kunt u contact opnemen met haar via e-mail naar: eikelenbergfinancieen@gmail.com het biedt leningen aan 3.000 €

    € 3.000.000 aan iedereen kunnen terugbetalen met rente tegen een laag tarief van 2% twijfel er niet aan dat bericht. Dit is een perfecte werkelijkheid. maken

    het bericht naar uw dierbaren die in nood zijn.
    terugbetaling begint vijf maanden na ontvangst van krediet

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.